torsdag, mars 29, 2007

Många kvinnor efterlyses

Marknadschefen på mitt nya jobb sa att jag får springa Vårruset på jobbets bekostnad om jag skramlar i hop ett par hundra kvinnor. 10 dög inte tyckte han. Så vilka är med? 4 juni är det och det är inte många kilometer. Anmäl till mig. Ni mår bra av att inte bara sitta vid datorn.

onsdag, mars 28, 2007

Tio sinom tio limpor

Jag tror att vår syrianska grannfru- hon som jag skrev mitt allra första blogginlägg om-tycker lite synd om oss. Hon kan om hon vill ha rätt bra inblick i vårt kök. Jag antar att det ser kaotiskt ut. Barnen är schaviga. Långhåriga och dana. Gamla kläder med lappar. Ett par gånger nu har hon ringt på och haft med sig bröd från någon hon känners bageri (jag vet, man säger inte känners...)Lite gammalt bröd. Tolv limpor. Tio limpor till. Vi tackar och tar emot. Hon känner sig god. Vi äter lite, slänger i smyg, matar fåglar.

Nå vad annars? Jo, allons enfants á Paris demain. Jag får tyvärr åka utan fungerande bankkort eftersom jag spärrade alla kort i måndagskväll. Men B,40 har cash sa hon. Och A,12 har lite cash i spargrisen och C,14 har kanske även hon lite cash. Det löser sig. Det regnar där. Vi kanske hänger i katakomberna. Och i Marais. Och på cafeer. Med mera. A12 och C14 får bestämma. Det kommer de att gilla. Ska bli mysigt. Jag ska läsa "De vilda detektiverna" om jag har tid.

tisdag, mars 27, 2007

Hittegodset SL

Hurra! De hade fått in min blå väska som jag hade råkat glömma på t-banan i går på väg hem. Det är en god värld. Till och med hundringen var kvar. Bilden föreställer chefen och en bråkdel av alla de tusentals plastkassar vi Stockholmare har lämnat efter oss...

måndag, mars 26, 2007

Nobelbiblioteket


Kjell Espmark var också där. Han sa hej. Jag sa hej.

Hornstull

Snart hemma

söndag, mars 25, 2007

Plura och Bodil-rys

Plura och Bodil heter två bloggare som verkar gilla varandra. Om ni vill läsa en "Bodil Blues" klicka här och om ni vill läsa en "Pluradikt" klicka här
Det här inlägget skrev jag i somras, sen tog jag bort det för jag är en sån feg person som helst bara vill vara omtyckt av precis alla. Men nu känns det faktiskt rätt aktuellt. En trevlig liten text om jag får säga det själv.

lördag, mars 24, 2007

Hello party Here I come

Amazon och jag

Jag väntar på Freedom and Neurobiology efter att ha läst denna, The God Delusion av Richard Dawkins och nu senast What good are the arts av John Carey eftersom jag läste en ny bra understreckare i SVD i dag. Den fria viljan, hjärnan, gudsföreställningar och konst(syn) sammanfattar väl mina intressen just nu.

25 år sedan var det ja

Det kom ett brev med en inbjudan till klassträff. Kortet är från 1982. Vi går i nian. Jag sitter på andra raden, lätt ihopsjunken med ett konstigt leende i vit tröja och permanentat hår. Vi ska ses den 1 juni. Kul och läskigt. Jag minns att jag hade kunnat ge allt för att få skratta samma glada skratt som Veronika, hon med brun tröja och huvudet på sned. Mitt minne säger också att jag var en introvert och deppig bokmal hela högstadiet men jag har i efterhand fått revidera den bilden lite. Det sägs att jag i bland var sprallig och full av upptåg. Peder med vinröd tröja på nedersta raden var jag olyckligt kär i.

fredag, mars 23, 2007

Greta Ekmans skyltfönster

torsdag, mars 22, 2007

Iakttagelser på Friskis

Intensivgymnastik på Friskis&Svettis City. Lunchtid. "35" stod det efter passet, fråga mig inte varför för det höll på i trekvart. Bra tränare, hög musik. Efteråt när alla stretchar börjar tränaren prata och nog är det minst fem personer i lokalen som pratar tillbaka och skojar och skrattar.  Jag är fel person att fråga exakt vad de pratade om men det hade ungefär att göra med olika generationer, de som är lite äldre, de som var med redan -78...och de som är lite yngre, ha ha, Roxy Music och så vidare. Alla grinar proffsigt och ler. Det är en helt annan stämning i salen än låt oss säga klockan 4 på Hornstull. Då är det mest tafatt och tyst. Den enda som pratar tillbaka är kanske clownen Manne som också tränar där. Men på Mäster Samuelsgatan kring lunchtid- här är alla på och trevliga smalltalkers med jobb mitt i city.

Lammkorvslunch hos turkarna igen

onsdag, mars 21, 2007

Slussen

Mitt skrivbord av misstag

Han fick en cykel-24 tum-helnöjd

Konst som säljer-Sturegatan

söndag, mars 18, 2007

Söndag



Andra bloggar om: , , , ,

lördag, mars 17, 2007

Lördag

Två balkonger, Blommensbergsvägen
Ett skyltfönster, Hornstull
Solen i rusningstid, Gamla Stan

fredag, mars 16, 2007

There she is!



Andra bloggar om:

Vilket fönster är ditt, Dolly?



Andra bloggar om:

Jag har bordet för mig själv, moderna museet

torsdag, mars 15, 2007

Fulteve

Jag såg filmkrönikan häromkvällen och ramlade in precis när Helena von Zweigbergk och den mörka med lugg intervjuade Daniel Fridell. Jag har också sett "Säg att du älskar mig" och jag har också problem med budskapet i den- den skickar konstiga dubbla signaler- men i filmkrönikan tog jag ändå direkt parti för Fridell eftersom Helena von Z och hon den mörka med lugg gaddade i hop sig och ironiserade över hans huvud och ställde frågor om Cassavetes som de egentligen borde ställt direkt till honom. ´ Fult. Andra bloggar om: , , , ,

onsdag, mars 14, 2007

Horace Pippin, Mejans bibliotek

tisdag, mars 13, 2007

Kallare i dag

måndag, mars 12, 2007

Sun II

Sun sun sun...

lördag, mars 10, 2007

Putins Ryssland

Olle har vattkoppor och sover på soffan. Jag ligger och läser "Putin´s Russia" av journalisten Anna Politkovskaja (som mördades i höstas) och förfasas över hennes lågmälda avskalade berättelser. Intervjun med den undernärde ubåtskaptenen Dikiy i Kamtchatkaprovinsen är en rysare, hur myndigheterna behandlade offren i gisslandramat på teatern i Moskva en annan och berättelserna om "vanliga" ryssar och vad som hänt dem i deras liv sedan 1991 är otroligt gripande. Jag får liksom syn på vad journalistik är eller bör vara när jag läser henne. Jag måste återvända till soffan nu innan Olle vaknar. I Murmansk har jag redan varit. Det kanske blir Kamtchatka nästa. Fatta vad långt bort. Där svälter flottans män medan de vaktar rostiga ubåtar med kärnvapen på och hissar ryska flaggan prick åtta varje morgon.


Andra bloggar om: , , ,

10 öres dikt

100 sidor dikter kostade 10 kronor. Varje sida kostar alltså...10 öre. 10 öre kostar den här sidan. Den här dikten om att känna smärta i det yttre och i det inre kostar 10 öre. Travar med diktsamlingar i källaren på Ord&Bild. Diktsamlingen är ett dött medium. Dikten är ett levande medium. Andra bloggar om: , , , , , ,

torsdag, mars 08, 2007

Medium

Klockan nio börjar Medium som Frallan och jag alltid kollar på. Jag gillar det, till och med när det är dåligt. Jag gillar deras familjeliv. Jag gillar att den gamla puddingen Patricia Arquette är lite smårultig. Jag gillar hennes deppiga man. Jag gillar att de ligger och snackar innan de somnar. Eftersom jag har fått ett jobb på ett "fin" tidning så hör folk av sig som plötsligt kommer på att det kan vara mödan värt att maila och berätta om sina olika projekt och bjuda mig på fester och dylikt. Sluta med det hör ni. Om tre månader kommer jag att vara samma perifera frilansloser som jag var tidigare. Och jag är inte ett dugg roligare att umgås med i dag än vad jag var för en vecka sedan så snälla, hör inte av er. Ni är pinsamma. Nu har jag 4 minuter på mig att ta av smink och borsta tänderna. Det borde gå. Förresten så läste min dotter en dikt i går på en begravning hon var på. Jag blev så rörd och så stolt när jag läste den. Jag törs inte lägga ut den. Men satan var bra den var.

Finfina dockor på Vårsalongen

Djurgårdsfärjan 12.03

tisdag, mars 06, 2007

Kitchen Confidential Firre

Vi gör den som André Bourdain gör den enligt receptet i boken Kitchen Confidential. Sätt Ugnen på 250 grader, fyll firren med färska örter, lite olivolja och salt och peppar och in med den tills den är färdig. Andra bloggar om: , , ,

måndag, mars 05, 2007

Schema för husfrid

Alla familjeterapeuter må jubla. M kom på ett slags poängsystem som redovisas längst till höger. Notera att jag har en poäng mer än honom. Hans tyngsta argument för denna orättvisa är att jag har 3 barn och han bara har 1. Vi kör på från och med i morgon då jag börjar ett heltidsknäck på tidningen Vi. Även Alice är med på ett hörn med hela 2 poäng i veckan. Jag återkommer när vi har testat detta system. Förresten, är det inte det här som är avdragsgillt?

Olle träffade Barbie

Jag glömde berätta att Olle fick följa med sin fåfänga mamma när hon köpte smink och då träffade han Barbie och fick en bakelse av henne.

Sara Stridsberg fick priset!

Jag skrev om Drömfaktulteten för Lo-tidningen för ett år sedan och har också varit kär i Solana...eller kanske ännu mer i Lily Taylor. Jag blandar liksom i hop dem.
Och vad ska Stridsberg ska göra för pengarna?

---Jag ska skriva för pengarna och sedan ska jag köpa min son allt han vill. Han ska få de allra vackraste sakerna man kan tänka sig, säger hon.--- i DN nyss.

Andra bloggar om: , , ,

lördag, mars 03, 2007

Rival Mariatorget

torsdag, mars 01, 2007

Mustacherna & Pengarna

Sune Halvarsson, fd chef för Nutek, Riksbankschefen Stefan Ingves och nationalekonomen Lars Calmfors.
Nå!? Är vi Homo Economicus eller är vi Homo Mimetic? Kan inte någon på Handelshögskolan ta reda på det? Förresten har jag intervjuat Calmfors en gång för länge sedan. Han var trevlig. Han tyckte att jag ställde naiva frågor, dvs bra frågor som hans studenter inte vågade ställa i rädsla för att framstå som idioter. Det är länge sedan nu men "Vad exakt är ränta?" kan jag tänka mig att jag frågade. Som sagt: pengar är mitt nya intresseområde. Min egen mörka outforskade kontinent. Min nästa diktsamling kommer att med allra största säkerhet handla om pengar.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Hur svårt kan det vara?

Svar: jätte-jätte svårt. Prova själva.

Ett försök att piska unga barnlösa kvinnor med stark kulturell identitet

Torsdagmorgon. Ska snart köra Ville till mormor och jobba. Jag hittade det här förordet till en lång deppig graviddikt från 1993. Tänkte att det kanske var dags att publicera förordet i alla fall. Har uppdaterat den lite.

Vad vet du egentligen om dig själv och din plats på jorden? Du som inte om natten sover med ett öppet öra och väntar på att höra mörka röster som kan skada? Du som inte vet vad ordet ”värna” betyder? Vad vet du om livet, du som fortfarande sitter på en arbetsplats och mailar tips på kulturevenemang och GI-metoder till din arbetskompis? Uppfostrad till man? Goda karriärsmöjligheter? Du tror att du inte alls är som din egen mor? Du tror att du lyckats skapa dig själv? Sorry, men även du kommer att nöja dig med ett radhus eller en liten snygg villa i Bromma. Även du kommer att börja dyrka ditt borgerliga hem och konsumera rätt saker. Plastlampan från Designtorget? Stolen från Room? Jag kan redan höra din röst. Du gnäller när din man kommer hem med standardmjölk istället för lättmjölk. Men nu? Du ojar dig över att det är ”läskigt att föda”? Jag säger: att föda är ingenting. Titta där sitter Schylla och bläddrar i Mama medan de tre ungarna klättrar i soffan bakom henne. Och se där är barnlösa Charybdis som varken blev mamma eller lyckades i arbetslivet.

Det strömmar ett underligt språk från det svarta hålet mellan dina egna ben. Ta gärna avstånd från min text, men ett säger jag dig: evolutionen kan du inte undkomma. Du virvlar i den.



Copyright © Jenny Morelli 2007. Alla rättigheter förbehållna.