tisdag, juli 31, 2007

Lunch i Holmhällar

Det ser ut att sitta en och annan författarwannabe här. Jag skrev en dikt härifrån sist jag var här 1998. Ska länka till den när jag kommer hem. Nu ska Frallan o jag bada.

måndag, juli 30, 2007

Middag i Klintehamn

V och K har gjort middag. Värsta myset. Vi kollar på Bergman på teve.

lördag, juli 28, 2007

Loppisfynd i Fårösund

fredag, juli 27, 2007

Idé bortskänkes till ambitiös journalist

Berättelsen om Lars Vilks och hans stoppade konst: Muhammed som rondellhund hittar jag nyss via Gudmundsson. Det är inte så lite New Yorker varning på den storyn. Låt den börja i Tällbergs hembygdsgård Nu ska jag hoppa studsmatta

Först regn sen sol

Jag läser att Lars Forsell är död. Jag läser att det är poesifestival på Gotland nu. Jag läser att Inger Edefeldt deltar på denna. Inget ont om henne men poet är hon inte. Det är oftast folk från andra kultursfärer som deltar på poesifestivaler- skådisar och prosaförfattare och dansare. Det retar mig. Det beror förstås på att de existerande poeterna inte är tillräckligt bra och tillräckligt många. Och inte heller tillräckligt fina affischnamn. Lägg ned poesifestivalerna. Jag läser om en amerikansk general som fått gå i pension sedan han skrivit rapporten om förhållandena i Abu Ghraib. Jag målar munnen väldig röd. Småkillarna fick åka till Lummelunda. Jag och S och S ska cruisa med bilen. Ville har fått en kompis i killen i grannhuset. Min trettonåring kommer in i rummet med knallröd mun och en massa kajal och ser frågande ut. För mycket svarar jag. Nu kommer solen.

torsdag, juli 26, 2007

Ekeviken

Drake, ballerinakex, flädersaft, brassestolar, kul artikel om schulmans, bröd, sol,ungar som tjatar, plötsligt fokus på mitt bloggande, dom är dumma...dom förstår inte mitt kommunikationsbehov...

torsdag, juli 19, 2007

Happy slapping

tisdag, juli 17, 2007

Framme

Lunchdags

On the road

söndag, juli 15, 2007

Klådan sa vi...

Jag kan inte länka från mobilen men han driver Forum och var
intervjuad i dn i dag. Vilka vi var? Sextonåringarna på Palmhuset
1983.

lördag, juli 14, 2007

Lördag

Hälsar på mormor och sitter i solen. Hon har plockat 4 liter hallon. Jag jobbar på att tömma huvudet. Olle bakar.

fredag, juli 13, 2007

tisdag, juli 10, 2007

Rackarns

En arbetskompis till min man var på Kolmården med sin familj. De hade glömt att stänga takfönstret. Då kom där en giraff och stack ned sitt huvud i bilen. De blev så rädda och började dra igen takfönstret. Då blev giraffen så rädd att den kräktes.

måndag, juli 09, 2007

Skoväska

Judits secondhand

Allt är här nu

Det regnade i lördags när jag kom ut från ICA Aspudden. Utanför stod en yngling med svart hår och spelade dragspel. Med sig hade han en mörkblond ung tjej med pärlbeströdda badtofflor. De tryckte sig mot husväggen för att undkomma regnet men han fortsatte ändå spela. Jag gick förbi dem med kassar i varje hand och låste upp cykeln.

Står en stund med ryggen vänd mot dem och lyssnar på musiken och överväger om jag ska ställa ned kassarna, parkera cykeln, rota i väskan och ge dem pengar. Det gör jag inte. I stället står jag kvar där med ryggen åt dem och tänker: Allt är här nu.

Distinktionerna "inrikes" och "utrikes" har förlorat sin mening.

Jag har sett Irak sitta på tunnelbanan. Han har beige stickad tröja, fjunmustach och ett ärr som löper lodrätt från nacke till hjässa. Han pratar arabiska med sin kompis och hans klädstil vittnar om att han nyss har kommit hit. Och precis bakom honom närmare mig: en svensk man som i blårutig skjorta pratar om sin stundande semester med en kompis med hornbågade glasögon.

Bara så att ni vet, kriget sitter bakom er.

lördag, juli 07, 2007

Det kom engelska

Jag satt på cykeln riktning norrut och väntade på grönt ljus i hörnan
Regeringsgatan-Hamngatan. Plötsligt står där en man bredvid cykeln och
säger (vänligt och mjukt)'Hjälm'. Jag blir på paff så jag
utbrister-'some other time, some other place' (varför jag svarade på
engelska har jag ingen aning om...) 'Ok' sa han lika vänligt.

fredag, juli 06, 2007

Allison om antirynkkrämer

"Min syrra solar varje vecka i solariet och röker ett pack cig om dagen och nu när hon är runt 40 börjar hon att se ut som en riktig rugguggla. Vad gör hon? Istället för att sluta upp med solandet, taggandet och "boozandet" så går hon och köper skitdyra antirynkkrämer som hon smörjer in fejjan med. Jag tror hon har testat alla och snart bär det av till nåt hemligt ställe i Polen. Alltså med detta vill jag ha sagt att vissa tanter blir hellre blåsta tio gånger om än går på djupet med sina verkliga problem. Då är det bättre med lite ytlig tröst. "

Postat av Allison66 den 5 jul 2007 kl 19:39 i Expressen

torsdag, juli 05, 2007

Vem är detta?

Ja, han till vänster kan man kanske av ryggtavlan gissa sig till att det är Mikael Odenberg som med klackring i guld och fin kostym tog emot oss murvlar på Rosenbad nyss. Men han till höger? Han jobbar på Aktuellt eller Rapport vet jag. Han har så skön frisyr och han var den enda som åt av de små chokladbollarna med kokos som regeringen bjöd på. Och i fönstrena runt omkring innegården hängde det tjänstemän i klasar och glodde ned på oss journalister i grytan. När jag tog bilder på dem försvann de. Doldisministern Eskil Erlandsson verkar vara blyg. Han smet i väg efter presskonferensen och innan jag hann trycka en tidningen VI i handen på honom.

tisdag, juli 03, 2007

Alice Timander död

Jag träffade henne för några veckor sedan i samband med en intervju. Vi sågs hemma hos henne på Valhallavägen. A mighty fine woman. Hon sa bland annat att vi i den yngre generationen var så snälla mot henne. Hennes egen generation var inte riktigt det... Andra bloggar om:

måndag, juli 02, 2007

Signalsubstanser för dummies

I senaste numret av VI



Copyright © Jenny Morelli 2007. Alla rättigheter förbehållna.