fredag, augusti 31, 2007

Om Plast i senaste numret av Vi. Plastpannkakan med blåbärssylt dyker också upp på nästa sida i reportaget. Den som står hemma hos fd Rosa Fluff nu...

torsdag, augusti 30, 2007

Slut för i dag

Vilse bland konsteliten

Hard Working Kasper

Hemma i Aspudden igen, puh.

Kasper gillar ledsna repet


Andra bloggar om: , ,

På Lars Tunbjörk


Andra bloggar om: , ,

Framme

Kasper i rusningstrafiken

tisdag, augusti 28, 2007

Byt jobb!

Det ringde en kvinnlig PR-konsult i juni och berättade att den store konstnären och den store poeten ska komma ut med en bok till hösten och tyckte att jag, nollan som svarade, verkligen skulle uppmärksamma detta i tidningen. Jag satt och skrev och tvekade först inför konstnärens namn...och fick då höra att jag verkligen borde veta vem han är...Ja typ att jag var en idiot som inte direkt sa "åh...han!" Vi lade på och jag kände mig...ja, nedtryckt i skorna. I dag hade jag oturen att ha med henne att göra igen. Jag kunde absolut inte få komma på den lilla exklusiva pressvisningen hon anordnar i morgon tillsammans med en redaktion på SVT och en stor svensk morgontidning. Och boken...? Ja, den är så dyr och exklusiv att den kan jag bara kanske kan komma över.... Synd att det här rör mitt arbete...annars skulle jag definitivt skriva ut hennes namn...Men jag kan ju alltid facebooka...

Mössdags

måndag, augusti 27, 2007

Kasper vilar sig i kylen

O och V kollar på Nicke Nyfiken. M mixtrar där nere. Tortellinins vatten kokar snart.

fredag, augusti 24, 2007

Vilka är ni? Vad tjänar ni?

En flitig bloggjournalist skulle nu gå fram och snacka med dessa ynglingar...men jag står bara här mitt på gatan och undrar om jag ska gå och göra slingor nu..är hon halv snart?

torsdag, augusti 23, 2007

Gott bröd i stan

Smaklust på Street i helgen. Helena och Erik kommer från Rute för att sälja bröd!

Spela TP

Fin va! Fråga inte mig vem som har målat den, jag frågar er...
Upphittad på Myspace.

tisdag, augusti 21, 2007

Tekniknörd Small Scale

Mycket minimalistiskt detta. Vill egentligen bara kolla kvaliten på filmkameran i kameran. (Canon Power shot A 710 IS) Varför?Jag är en tekniknörd- small scale. Om 2 minuter ska han till höger och jag äta pyttipanna med rödbetor och dricka mjölk. Sådant är livet.

söndag, augusti 19, 2007

Kasper dansar

fredag, augusti 17, 2007

Jag ÄR full

tårarna sprutar

Härliga medelålder

Jag måste vara berusad för nu sitter jag med tårar i ögonen och ser på det här. Extra gulligt att det är osynkat. Those were the days. Martin sitter bredvid med Olle och kollar på "Rock´n roll Circus" med Mick Jagger som vi tycker har vissa likheter med (vår avkomma) Olle och som just nu sjunger Jumping Jack Flash: vi hoppar på sofforna för vi är inte lika hämmade som Dexter

Dagens dikt i Metro

torsdag, augusti 16, 2007

Heja Styron

Tidigare i somras när jag var på landet läste jag till slut Joan Didions "Ett år av magiskt tänkande". Jag blev faktiskt besviken. Den var okej men jag kände ingenting. Den var liksom bara välskriven. Mannen dör och hon researchar om sorg. Kanske är den bättre på engelska. Jag störde mig dessutom på att dessa två framgångsrika författare var SÅ rika att de tog flyget för att kunna träffas och äta middag. Men i alla fall: I en scen i boken läser Didions man John Dunne "Sofies val" av William Styron. Den kom jag nästan bara i håg som film med Meryl Streep. Minnet av den låg och skvalpade i samma minnesrum som typ John Irving och Garp. Så hittade jag Sofies val för en tia på en loppis på Runmarö. Han greppar efter SÅ mycket i den boken och lyckas med det också tycker jag. New York, bli vuxen, sex, kärlek, ondska, holocaust och slaveri i amerikanska södern. Han dog visst förra året, Styron.

onsdag, augusti 15, 2007

För 25 år sen

var man tyngd av ungdomens allvar...Gärdesfest..1982...

tisdag, augusti 14, 2007

No more Journalisten

...och för att jag insåg att det kostar mig 637 kronor i månaden att vara med i både SJF och a-kassan.

Andra bloggar om: , , ,

måndag, augusti 13, 2007

Ligg inte med mygg

Jag har i dag plöjt genom valda delar av Maja Lundgrens bok "Myggor och Tigrar". Jag ryser på vissa sidor. Vill vi veta att X och Y legat med varandra? Eller var det med Z? Lundgren visar förvisso på någon slags mod som skrivit detta men undrar om man inte själv blir mygga om man ligger med mygg? Måste inte vår position stå över den försmådda älskarinnans för att vi själva ska vara tigrar? Kunde hon inte skrivit DÅ? När det begav sig? Är hon BARA offer för denna ankdamm? Skulle hon skrivit detta om hon fått en unge med Lappen eller Jaenson? Är det hela SÅ fjuttigt? Vem vill bli författare då? Det är lite som att stå och grina utanför psykakuten. Gudmundsson har skrivit bra på SVDs ledarsida, Malmberg har skrivit om illviljan i boken, Carina Rydberg har skrivit om vikten av att undvika för starka adjektiv. Kärnborg om vår fjösiga ruttna värld. Summa summarum: ligg aldrig med cheferna och välj dina fiender. (Är inte döda tigrar bättre att slåss mot än levande mygg?) Lundgren brukar träna på Friskis i bland. Inte för att hon brytt sig om mig men jag ska i alla fall dunka henne i ryggen nästa gång jag ser henne . Lite coolt av AB faktiskt att låta Ulrika Knutson presentera boken. Andra bloggar om: , , ,

söndag, augusti 12, 2007

Kasper och hans vänner

Mamma hittade en bortglömd plastpåse i en garderob med alla dessa gamla kasperdockor. Jag var rädd för Kasper minns jag och efter att i vuxen ålder läst en Neil Gaiman serie om honom och bebisar som slängs ut genom fönster förstår jag varför. Någon bebis hade vi aldrig dock. Att kvinnlighet inte är helt givet utan kan modelleras fram med hjälp av långa trådar med träull och rött läppstift, det förstod jag tidigt tack vare den skalliga prinsessan. Tänkte först göra en pjäs och lägga upp på Youtube åt er men har istället ägnat dagen åt att skruva i hop en garderob. Nu ska vi sticka ut till med cyklar en sväng och det är sista dagen på semestern.
Tillägg: Mr Punch heter han i engelsk mytologi

fredag, augusti 10, 2007

Sopp?

Hola!

Que?

onsdag, augusti 08, 2007

Bosse is here

Naturlyrik

Det är morgon
Jag springer genom skog och äng
Lukten är varm och torr
Från marken stiger osynliga budskap
Molekyler fulla av information
syra, blomma, bär och barr fyller näsan
som tusen glada röster i en kör
ett: kom an bara hösten!
ett: kom an bara mörker och förruttnelse!

Vi är nästan färdiga med vårt

tisdag, augusti 07, 2007

Naturlyrik

Jag tror man kan läsa vad som står. För kännedom lade jag min diktsamling i hans (Tranströmers) brevlåda. Hoppas hans fru läser "Nuet är evighetens lillasyster"för honom... Nåt kul kan han väl få ha på ålderns höst.

måndag, augusti 06, 2007

Vatten och musik

Vår bröllopsdag firar jag inte med M utan med en öl och 4 gubbs på Runmarö krog. En av dem liknar Ulf Brunnberg men det är inte han, jag kollade extra. I min svarta bok försöker jag ge röst av något. Jag lyssnade på sinologen Lars Sommarprogram i dag. Det var fint det han sade om vatten och musik. Vatten är lika komplext som vin och precis som vin och musik präglas det av den trakt det springer ur. Vatten och musik, med mindre går det inte.

söndag, augusti 05, 2007

Tallen

Tankar om olika triviala sätt att dö på far genom huvudet. Jag antar att författarförbundet i alla fall måste betala ut en saftig summa pengar till mina efterlevande om jag krossas av tallfan i natt.

Working girl

Apropå Guds påstådda död. Jag citerar: ''Man dödar inte ett andetag, en vind, en lukt, man dödar inte en dröm, en strävan. Gud, som de dödliga skapat till sin hypostaserade avbild, existerar enbart för att göra vardagslivet uthärdligt, trots allas vår färd mot intet.'' Michel Onfray Vad hypostaserad betyder vet jag ej. Men ett vet jag- de andra författarna här verkar inte bry sig om att solbada. Jag antar att de är modernare än jag. Soldyrkan är ju som vi alla vet väldigt passé.

lördag, augusti 04, 2007

Kommentarer

Jag kan läsa men inte svara på kommentarerna så att ni vet.

Härifrån bloggar jag strax.

Jag är framme på Runmarö i Skärgården. Det smyger författare i buskarna. Jag ska läsa Onfray och Lapidus och kanske skriva en dikt. Sola. Kuta. Vara tyst.

torsdag, augusti 02, 2007

Mickes Biluthyrning

Hyr aldrig aldrig bil där. Den här kissluktande plåtburken hyrde idioten Morelli för samma pris (1000 kronor för 4 dagar) som jag hade kunnat få en trafiksäker bil på Statoil. Den första bilen jag fick var inte fulltankad som tjejen sa och vindrutetorkarna lät som tröskverk så jag fick byta till denna och tjejen glömde informera om att den här bilen hade tom tank(!). Tur att min dotter hade ögonen med sig när vi var på Sudret. Annars hade vi stått stilla i ett dike ett bra tag. J-ar vad arg jag var.

Javanesiskt Rådjur

Sue Ellen från Hemse




Copyright © Jenny Morelli 2007. Alla rättigheter förbehållna.