torsdag, april 06, 2006

Frauen, Offer oder Luder etc

Bortskänkes: Två konstnärliga idéer och en affärsidé 1. Gå och knacka dörr i ett bostadsområde. När någon öppnar så tar du en bild och rusar därifrån. Sedan målar du jättestora oljemålningar av motiven: det vill säga den som öppnar dörren, lite perspektiv av hallen, kanske en hallampa och i bästa fall familj som skymtar i bakgrunden. Kalla dessa "Det kommer Främmat" Försök måla som Ola Billgren. Var noggrann. Ta många bilder. 2. Gå in på en dam frisersalong där äldre svenska kvinnorna permanentar sig. Gör dig kompis med den som jobbar där. Ha med en storformatskamera. Ta sedan en serie bilder av de äldre kvinnornas hår och huvuden, med papiljotter och svål. Se till att motivet utnyttjar hela negativet, och kvinnorna nästan blir avpersonifierade. Gör en fotoutställning. Kalla den: "Frauen, Offer oder Luder" 3. Sätt in en liten annons i "New Yorker" under rubriken resor. Erbjud däri rika amerikaner att komma till Sverige och att under en vecka vandra i "Bergman Country" eller " in the footsteps of Bergman". Ta mycket betalt, du vill bara ha rika kunder. Hämta dem med buss på Arlanda och kör dem till Grand Hotel. Hyr in några av Bergmans gamla avpolletterade skådespelare (eller varför inte hans dotter Anna?) som guider/värdar/anekdotberättare. Kör sedan runt amerikanarna till de platser där Bergman spelat in sina filmer. Visa Bergmanfilmer i bussen. Avsluta veckan på Fårö: grand final. Då kan de vallas runt på stränderna där och har de tur kan de kanske få sig en skymt av idolen. Seså; gå och jobba nu! Andra bloggar om: konst, konstnärer, ingmar bergman, affärsidé, bortskänkes

4 Comments:

Blogger Akut Insikt said...

Javisst... eller på Bush´s släktingars mark.

Känns ganska naturligt att han stammar från värmland av alla landskap faktiskt. jag vill inte utveckla det resonemanget.

4/06/2006 11:59:00 fm  
Blogger Morelli said...

ha, ha, mitt i sorgen
du har i alla fall humorn kvar, akut insikt.
Jag kan förstås bara gissa vem mer som kommer från värmland

4/06/2006 01:47:00 em  
Blogger Space babe said...

Gud, vad du är rolig. OCH GENERÖS! Den där första idén har jag god lust att paxa för. Att kombinera med mitt politiska projekt. Or maybe not.

4/06/2006 06:40:00 em  
Blogger Morelli said...

ja, lite svårt att kombinera med att få folk i fisksätra att rösta kanske....

4/06/2006 08:32:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home
Copyright © Jenny Morelli 2007. Alla rättigheter förbehållna.