måndag, augusti 07, 2006

Om frukt

Det finns frukt och det finns frukt. Det finns klimakteriska frukter och det finns oklimakteriska frukter. Oklimakteriska frukter kan indelas i två kategorier: frukter som aldrig mognar efter skörd och frukter som endast mognar efter skörd. till den senare kategorin hör bara avokadon Bland de klimakteriska frukterna kan vi urskilja tre väsensskilda kategorier: frukter som mognar efter skörd men som inte tilltar i sötma, frukter som tilltar i sötma, också bananen. Som mognar på alla tänkbara sätt och alltså intar samma särställning som avokadon gör i den första gruppen. Förövrigt är hallonet -och nu pratar vi struktur- inte något annat än ett ut och invänt fikon

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vad får du allt ifrån? Hur vet du helt plötsligt allt detta? Isapisa

8/07/2006 11:45:00 fm  
Blogger Morelli said...

faktan hämtad ur en amerikansk husmorstidning som jag läste i Plymouth, Massachussetts 1993

8/07/2006 05:32:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home




Copyright © Jenny Morelli 2007. Alla rättigheter förbehållna.