söndag, juli 23, 2006

Är ölburken tom?

Min nya hobby (och förhoppningsvis nya fixering!) är att teckna av exakt. Köpt blyertspenna och jättebra sudd. Att teckna hjälper mot svackor. Tänker mycket på "innehåll". Att vi lever i en kultur som faktiskt inte bryr sig om "innehåll". Jag lägger något -om inte religiöst så i alla fall-metafysiskt i begreppet innehåll. Gabriella Håkansson recenserade boken "Tomhetens triumf" i förra veckans DN. Den texten innehöll något om boken som på något sätt behandlar vår samtids fixering vid yta och ingenting. Men hur hänger kulturen ihop med marknaden och ekonomin? Finns det någon ekonomisk lag som säger att yta och FLUFF lönar sig bättre? Och har jag rätt att hävda att min avtecknade ölburk är innehåll? Har det med makt att göra vem som kan hävda vad?

3 Comments:

Anonymous zianne said...

Intressanta funderingar. Har vi någonsin tidigare levt mer i det innehållslösa än nu? Hur händer det att sökandet efter djup och innehåll bara tappas bort, faller bort ur människors liv?

7/23/2006 07:38:00 em  
Blogger Nemralis said...

Intressant var ordet. Exakt avteckning ger nog lära om såväl innehåll som omgivning. Keep on working those pencils!

7/24/2006 04:02:00 em  
Blogger Akut Insikt said...

Vi lever i en värld där vi hela tiden förväntas göra allting (och helst redan ha gjort allt). Och snabbt skall det gå. Stressade far vi omkring och har aldrig tid att värdera innehållet i saker och ting. Vad skall vi då bedöma vår verklighet utifrån? Ytan.

Hobbyfilosof aka AI

7/24/2006 04:45:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home
Copyright © Jenny Morelli 2007. Alla rättigheter förbehållna.