onsdag, oktober 31, 2007

Little superstar

Lite läbbigt lynchigt halloweenigt lagom till helgen...

Hollywoodhöstdag

Man kan se hela rymden. Se själva.

tisdag, oktober 30, 2007

Benke gör det igen

Rysligt bra krönika av Bengt Olsson. Jag har alltid sagt att han har en stränghet i sig. Framförallt mot sig själv. Det här är ju en problematik som skulle kunna kräva sin roman.
Men vem är vänsterpoeten på Mariatorget..?
 

söndag, oktober 28, 2007

Att exkludera folk är omodernt

Mr O ligger på sin säng och gömmer sig för gästerna som snart ringer på dörren. Dagen har varit bra. Vackert ljus, röda löv och så klar himmel. I förmiddags cyklade jag runt med O till olika parker, sedan jobbade jag några timmar med att tänka på svampar, ekstammar, ugglor och näktergalar och var alldeles ensam på kontoret och fick en massa saker tänkta och nästan skrivna. Hur kommer det sig att det är så svårt att skriva? Och att det blir svårare och svårare med åren. Att en del grannar inte hälsar på oss skulle jag vilja neggoblogga om men jag struntar i det. Att exkludera känns modernt, så nittiotal.

torsdag, oktober 25, 2007

På väg till Villes spökfest

I väntan på B i riksdagens foajé

onsdag, oktober 24, 2007

Case, where are you?

Jag behöver verkligen verkligen hitta Sveriges svar på Peter the Geriatric.  I Stockholms trakten helst. Kan ingen äldre skojig typ känna sig hågad att börja youtuba?
Hur var det nu ? Skildrar vi journalister verkligheten eller skapar vi den under resans gång? 

måndag, oktober 22, 2007

Tranströmer&VI

Snart i affären (vilken vet jag inte...Konsum?Pressbyrån?)
Texten börjar: "Jag har lagt värre saker i sämre folks brevlådor...." och
kan komma att publiceras här så småningom.... Andra bloggar om: , ,

söndag, oktober 21, 2007

Vårt rådjur

lördag, oktober 20, 2007

Go younger Lynch

Inland Empire heter David Lynch-filmen som jag nästan har sett klart nu...jag har somnat till den fyra eller fem gånger. Men om ett par minuter ska jag ge den en ny chans trots att timmen är sen. M har lyckats få till engelsk text, förut hade vi bara fransk. Filmen är snårig och hoppig och handlar (förstås!) om svek. Laura Dern funkar inte tyvärr. Filmen hade vunnit på att ha en yngre tjej i huvudrollen. Jag blir inte visuellt förförd av Laura. Hon ångar inte längre vad jag nu menar med det och tur för mig att jag är tjej som säger detta. Varför inte jobba med Naomi Watts igen... Men härliga härliga Laura Palmers mamma Grace Zabriskie är aldrig för gammal för sina roller. Det är en helt otroligt läskigt härlig scen i början av filmen när hon kommer på oanmält besök till Laura Dern. Lynch planterar direkt tonen. Nu kommer häxan. "Is your husband involved...?"

Mormors Molly

fredag, oktober 19, 2007

Tvångsprasslet

Jag var på Kulturhusets läsesalong häromdagen. Mitt i stan med utsikt över Sergels Torg sitter det alltid en massa folk och läser och pluggar och är tysta. Extra mysig tyst känsla uppstår i kontrasten med Plattan och alla bilar utanför de stora glasfönstren. Jag satt i en röd fåtölj och läste en bok och grunnade. Så råkade jag fästa blicken på en liten blond kvinna som satt i en annan fåtölj en bit bort. Jag har sett henne förr. Hon är kortvuxen dam i 30 års åldern som en aning tvångsmässigt brukar vandra runt i nejden där jag bor med lite för mycket brunkräm, lite för blonderat hår och en aningen för stora kläder. Och hon har ALLTID en tidning med sig som hon frenetiskt bläddrar i så fort hon står still. Här satt hon med en jättelik Financial Times och bläddrade och bläddrade och prasslade och bläddrade. Hon var ganska långt bort från mig, runt henne satt det folk och läste. De verkade helt oberörda av hennes prasslande. Men jag: jag blev helt tokig till slut. Kunde inte koncentrera mig alls. Fick lust att skrika: sluta prassa! men gick istället. Hon är mycket intressant. Måste snackas med snart.

torsdag, oktober 18, 2007

Because you´re worth it

Obs! Tidsbegränsat framträdande....kan mycket väl avpubliceras innan middagen...

Me=Leonardo

Vilken historisk person är du? Hitler eller Ghandi? Einstein eller dronning Victoria? Jag blev Leonardo. Kanske för att jag svarade pasta och pizza på frågan om min favoriträtt. Hittade testet via Erik Stattin

tisdag, oktober 16, 2007

Stor vit 398:-

måndag, oktober 15, 2007

Justa killar?

För x antal år sedan var jag på fest tillsammans med bland andra vänsterjournalisten D (omnämnd i boken M&T). I denna veva hade en hög chef på DN född på 30 eller 40-talet bette sig otillbörligt mot en kvinnlig anställd och det hade stått i alla tidningar. Så stod jag där på vänsterjournalistfesten med D och han försökte småsnacka och började därför på ett lättsamt sätt ondgöra sig över den där hemska chefen. Vad som hände var att jag utan att ha haft någon uppfattning om chefen eller D innan började försvara DN-gubbe-chefen. Det kom liksom spontant. Natten var sen och jag hittar ingen minnesanteckning nu men jag sa förmodligen någonting i stil med att "det finns väl värre saker än att nypa sina underordnade i rumpan". D gick i taket minns jag och gormade och skrek och tyckte att jag var dum i huvudet som sa så…Ingen mer kontakt. Fine with me. Förrförrförra veckan under bokmässan i Göteborg hamnade jag återigen på en fest. Sent på natten träffar jag G, en 40+ cool cat-kille från Stockholm som gärna hänger med yngre och som jag känner lite genom en gemensam bekant. Det första han gör är att ondgöra sig över Bert Karlsson som också var på mässan och som enligt G är en" jävla rasist". Och jag som både var blid till sinnet och lite gindimmig känner plötsligt motivation att försvara Bert Karlsson. Jag ifrågasatte starkt att han var rasist och när G parerade med att han minsann startade ny demokrati osv replikerade jag argt med att det herregud var ju typ 15 år sen och att rasist är ett alldeles för starkt ord. G går därifrån. Ingen mer kontakt. Sen nämnde jag denna sista incident för C på jobbet som berättade att han känner en tjej som enligt honom också alltid har blivit superarg på just "justa killar". Men jag vet inte om de här två killarna var justa. De här killarna ville förmodligen bara ställa sig in. De ville antagligen bara enas om någon slags gemensam fiende som man kunde chit-chatta runt. De kränkte mig genom sitt illasinnade tal om hur dåliga andra är. Och de underskattade mig. Think again baby.

lördag, oktober 13, 2007

Det pangar i skogen...

Hoppsan!

fredag, oktober 12, 2007

Snart i Björbo

Fullt med jägare längst med vägarna. Men vi ska inte jaga utan promenera, äta, läsa med mera.

torsdag, oktober 11, 2007

Snart ska det bindas

onsdag, oktober 10, 2007

tisdag, oktober 09, 2007

Girl Power Mangel-filmen

Mammas mangel vill ingen ha.. mäklaren säger att den måste bort..innan huset kan säljas
Jag som en gång tänkte göra en liten mangelfilm. Jag hade inte någon mer uttalad idé än
att en lättklädd blondin skulle mangla linnedukar med den ett ton tunga stenen till någon heavy metal låt...fint ljus...

Verner Molin på Mejan

Mörksugga på stranden? Utan titel.
Tillägg: Mer fakta om Mörksuggor hittade jag här och Mörksugge-experten Jordi Arkö ska visst prata om Molin och mörksuggor på Mejan 31 oktober. Är hon släkt med Morran månne?

måndag, oktober 08, 2007

Swish

lördag, oktober 06, 2007

jag lyder

Kära blogg!
jag är ledsen att jag inte pysslar med dig lika mycket som förut
Min mamma och pappa ska flytta från huset där jag växte upp.
Jag kommer alltså INTE att fira jul där. Det känns jättejättekonstigt.
Mexiteglet...ljuset som faller i korridoren
Mina barn är lite utspridda, en kollar på teve, en är ute på nätet och
en sover i tält i Huddinge ty han har blivit scout.
Det luktar vitlök och kyckling.
Nu ropar min man att jag måste sluta sitta vid datorn och jag lyder.
Jag lyder.

torsdag, oktober 04, 2007

Konferenstime

måndag, oktober 01, 2007

Jag frös vid min barndoms härd



Jag var liten i lyssnandets dagar.

Tandlösa munnar berättade i sena höstar

om spetälsk kärrsäd och

beska mjöldrygans blomma.

Jag frös vid min barndoms härd.


Så börjar "Nässlorna Blomma" av Harry Martinsson

Fina plankor på Hornsgatan




Copyright © Jenny Morelli 2007. Alla rättigheter förbehållna.