söndag, april 29, 2007

Frankie Wilde rules

Jag har målat köksluckorna vita på balkongen hela dagen. Och putsat kopparkittlar. Och städat balkongen. Och cyklat fram och tillbaka från Hornstull. Och pratat om hur mycket en tolvåring egentligen ska lägga på lunch (sushi 90 spänn? Är det ok? Om man har en månadspeng på 200? vad ska 200 räcka till? 12 åringen har sedan i går förmiddag fått 600 spänn- hon har 52 kronor kvar- okej, hon har varit på Grönan men ändå...)
Nu ska vi kolla på "Liftaren". I går såg jag om It is all gone Pete Tong med Martin. Jag älskar den filmen! Han tyckte också den var toppen och drömde mardrömmar om att han blev utsatt för olika ljudchocker. Se den! Hyr den! Särskilt ni som inte hör något längre. Särskilt ni som knarkar eller har knarkat. Särskilt ni Ibiza-disco människor. Särskilt ni DJs. Den har hjärta, den har humor och den gör lite ont som en bra film ska göra.

Mamma Målare texten

Om du inte redan är prenumererant så kan du läsa mitt Karin Mamma Andersson porträtt här.
Andra bloggar om: , ,

fredag, april 27, 2007

Sol, Gamling, Strömming, Surdeg usw

Kvart över ett i dag åt jag en inlagd strömming med mos på Slussen. Det satt en brunklädd sagofarbror framför mig och mumsade på en likadan strömmingstallrik. 80 år kanske. Toppig mössa och stort vitt skägg. Han luktade...pergament...inte illa. Sedan tog jag bussen till Nacka och tittade i surdegsbunkarna hos en 24-årig bagare. Och i morse var jag på ett varv på Långholmen med en konstnär, en svetsare, en fotograf och en baby. Detta lilla mästerverk på stolpen kommer härifrån av den lilla lappen att döma. Nu ropar M. Jag ska få en drink. Ajöss.

onsdag, april 25, 2007

tisdag, april 24, 2007

söndag, april 22, 2007

La Fontana faktorn

Bloggare på SEX-fest: Ana, Morelli, Mary och Max i går när tidningen SEX hade avskedsfest. Vilka som står bakom vet jag inte. Förmodligen några kändisar. DJ Max sammanfattade stämningen bra: ingen dansade, ingen tordes släppa loss riktigt, en bra fest behöver en viss Svenne-faktor för att bli rolig. Själv kallar jag det La Fontana-faktorn efter ett disko på Mariatorget där jag hängde under det tidiga nittiotalet. Började läsa SEX vid frukostbordet. Bra intervjuer. Synd att den läggs ned. Nu far vi strax norrut till mormors trädgård för att vårstäda.

lördag, april 21, 2007

Ljuset

torsdag, april 19, 2007

Så nära jag kan komma Linn Fernström

Bukowskis, nyss
Andra bloggar om: , ,

onsdag, april 18, 2007

Tretton år

Jag är lite i chock. Gissa vem som hade sett mina filmer på youtube och nu efter tretton år hör av sig.
Ja, ni som känt mig ett tag kanske kan gissa. Vem var det jag under rätt brutala former lämnade 1993?
På en annan kontinent.
 

Andra bloggar om: , ,

måndag, april 16, 2007

Gamla Riksarkivet, Riddarholmen


Vilket ställe! Jag är kär. Konsthögskolans tredjeårselever ställer dessutom ut där. Svårt att vinna över det huset, dock.

fredag, april 13, 2007

Best of Jenny Morelli Bloggen

Eftersom jag inte har tid att blogga så mycket nu för tiden så passar jag på att föreslå en djupdykning i bloggen. Här kan ni till läsa om när jag cyklar jag till Skärholmen i regn och tänker på Roy Andersson och får brösten utplattade i en maskin. Här är några reflexioner från de rikas sjukhus. Här tror jag att jag fortfarande ska få 50 000 SEK av Marianne Ahrne att skriva filmmanus för och hittar min egen madeleinekaka.

Leila K skrev jag om här och det är mitt absolut mest lästa inlägg. (När jag gör key word analysis är det nästan alltid hon som hamnar överst. I bland vinner mitt namn över Leila Ks och då känner jag mig helnöjd ska ni veta) Den här texten som handlar om att bloggen är en glaskoffert slår jag själv gärna på trumma för och här var jag på konstutställning på Moderna Museet och här försöker jag lära er något om frihet och pippi långstrump

David Lynch, Dennis Hopper och mig handlar det här om och usch för relationer och här är jag plåtad av min son Ville och här läxas självaste Gunnar Ekelöf upp

Negativa gnälltexter är glesa i den totala skörden men här finns en och här finns en annan och här har det antagligen varit bråk hemma, hoppsan sa.

Den som googlar på "ketchup" hittar ofta hit vilket är trevligt och här kan ni läsa om när jag mötte en gammal punktant som jag beundrade som tonåring men som har blivit bitter och här åker jag bil med en annan tant som heter Marianne och här har jag hittat två gummor i Gränna och nu blir det djupsinnigt och handlar om identitet och vika vi är och sen blir det ytligt och flamsas och tramsas om blondiner och sedan dyker vi ned till Nietzsche och sen simmar vi runt bland er ER LÄSARE och tar några simtag bland hur bilderna på mat förändras med tid och slutligen landar vi i den eviga frågan: vilka vi egentligen är


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

onsdag, april 11, 2007

Weird shit happens

Jag hoppade på tunnelbanan i Tallkrogen i går. Det var vid femsnåret på eftermiddagen, rätt tomt i vagnen men i båset bredvid mig satt en kvinna i fyrtiofemårsålder med ljuslila Foppa tofflor och långt blont hår. Jag tuggade tuggummi och ringde i mobilen för att försöka få tag i en kille på mitt jobb. Precis när jag satt mig såg jag i ögonvrån att kvinnan med Foppatofflor grimaserade och gjorde överdrivna tugga tuggummi-grimaser åt mig. Okej, tänkte jag, sen tänkte jag på annat och fortsatta ringa. Vid nästa station kommer det in en kortvuxen svarthårig man med svarta byxor och slår sig ned framför mig. Jag sitter fortfarande och pratar i mobilen. Han stirrar rakt på mig och smeker sig själv på låret. Jag spänner ögonen i honom argt. Han forsätter att stirra ohämmat och smeka sig på låret. Jag försöker prata med 118 118 men tappar koncentrationen helt. Det här har ju inte hänt på tjugo år. Jag blir galen, han släpper inte taget med blicken! Han gör små kyssrörelser med munnen. Jag håller handen för luren och säger argt: Vad i helvete håller du på med gubbe? Men han reagerar inte! "Vad fan är det för fel i huvet på dig. Are you sick, stop staring for gods sake!". Nu lägger sig kvinnan med Foppatofflor i. "Kom över hit, karln är helt dum i huvudet!" Varvid jag, fortfarande i kontakt med 118 118, flyttar mig över till henne och börjar diskutera karlns problem. Han sitter kvar som om ingenting har hänt. Helt skamlöst. Och vi fortsätter diskutera hans beteende, tryggt i hop på andra sidan gången. Några unga tjejer sitter precis bakom oss och de säger "bra gjort" till mig. Efter en stund reser sig karln och går. Kvinnan med Foppatofflor är sedan min bästa kompis hela vägen till Slussen. Hon berättar att sådant här händer henne jämt. Hon kan inte ens köpa en gurka utan att det står någon äcklig karl och flåsar i närheten. Stackars dig, säger jag.

lördag, april 07, 2007

Mammas huvudbry

torsdag, april 05, 2007

Glad Påsk

onsdag, april 04, 2007

Yes mam, vi är koloniserade

Heja Nina Björk, där satt den igen som vanligt. I so totally agree. Och jag har letat efter texten ända sedan det började dyka upp kritik av den i en massa bloggar. Här tex. DN, skärp er, se till att ni länkar bättre till er förnäma kolumnist. Varför funkar det inte att söka på henne förrän efter en vecka? Hon är den bästa ni har. Det här var förresten också väldigt skojigt och rörande skrivet fast i ett helt annat ämne och av en helt annan skribent.

Nu

måndag, april 02, 2007

Jag säger bara: Jourdain! Tack Ondskan. Vilket fint torg, vilket bra hotell, la Perdrix Rouge, vilka trevliga fransmän. A var tyvärr sjuk och hostade och kräktes i taxibilar hela fredagen så det blev lägenhetsfest den dagen men sen bar det av till Eiffeltorn, Notre Dame, Printemps, Chartier etc. Och i söndags sken solen och vi traskade upp till Sacre Coeur. Gudabenådad morgon. Jag kommer definitivt vilja åka tillbaka snart. Jag hade glömt hur mysig stan kan vara. Och hur nära den är. Fler än en bild togs vid Eiffeltornet kan jag intyga. Och fler än vi stod två timmar i kö för att komma upp...



Copyright © Jenny Morelli 2007. Alla rättigheter förbehållna.